Wat is er belangrijk bij het kiezen van een nieuwe matras


De juiste matras kiezen is voor iedereen anders. Niet omdat we moeilijk willen doen, maar omdat een matras moet afgestemd zijn op jouw lichaamsbouw en slaapprofiel. De juiste matras vinden doet dan ook wat denken aan de man of vrouw vinden die bij je past: als je goed gekozen hebt dan beleef je de mooiste dromen, maar door snel-snel te kiezen kan je slechte nachten tegemoet gaan.

Team Revor

U moet de tijd nemen om het juiste matras voor uzelf te kiezen. U zult namelijk minstens 25.000 uur van uw leven op dit matras doorbrengen voordat u een nieuw matras koopt. Genoeg redenen, met andere woorden, om dieper in de wereld van matrassen te duiken!

Welke aspecten zijn belangrijk bij het kiezen van het juiste matras

Uw lengte en gewicht

Dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de hardheid van uw matras. Hoe langer en zwaarder u bent, hoe steviger uw matras moet zijn.

Uw lichaamsbouw

Uw lichaamsbouw is een bepalende factor voor de indeling in zones, het type matras en de stevigheid van uw matras. Brede schouders of heupen? Zorg ervoor dat uw matras een aangepaste comfortzone heeft voor deze delen van uw lichaam.

Heeft u de neiging om vaak te zweten tijdens de nacht?

Als u 's nachts veel zweet of last heeft van nachtelijk zweten, raden wij aan een matras te kiezen met goede ventilerende eigenschappen, zoals een pocketveringmatras.

Uw slaaphouding

Uw slaaphouding bepaalt welk type matras u nodig heeft. De stevigheid moet hierop worden afgestemd. Bent u een buikslaper? Kies dan voor een steviger matras, zonder te veel zachte materialen in de kern.

Lichamelijke klachten

Voelt uw nek of rug vaak pijnlijk aan? Zorg ervoor dat uw ruggengraat de juiste ondersteuning krijgt. Test een matras ook grondig voordat u het koopt. Een goed kussen is ook belangrijk.

Uw slaappartner

Heeft uw nek of rug vaak pijn? Zorg ervoor dat uw ruggengraat de juiste ondersteuning krijgt. Test een matras ook grondig voordat u het koopt. Een goed kussen is ook belangrijk.

Persoonlijke voorkeuren

Sommige mensen weten dat ze graag op een stevig of zacht matras slapen. We raden aan om hier niet te veel rekening mee te houden. Richt u op aspecten die belangrijk zijn voor een gezonde nachtrust. U kunt uw matras nog steeds aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Allergieën

We hebben veel hypoallergene matrassen in ons assortiment. Bent u allergisch voor huisstofmijt? Kies dan een matras dat hiertegen behandeld is. Een latexallergie? Vermijd dit type matras en andere gelvarianten bij het kiezen van een matras.

Uw budget

Uw budget is natuurlijk de belangrijkste factor. Een kwalitatief eenpersoonsmatras (90x200 cm) kost al snel tussen de € 400 en € 1.200. Maar het garandeert ook vele jaren van goede slaap. Als u bedenkt dat de meeste mensen ongeveer tien jaar op hetzelfde matras slapen, komt dit neer op € 0,11 – € 0,33 per nacht. Dat klinkt een stuk acceptabeler, nietwaar?

Op zoek naar een matras dat aan al uw eisen voldoet?

Probeer onze matrassenzoeker om het juiste matras voor u te vinden.

Open de matrassenzoeker

Het juiste matras kiezen als stel

De dagen dat koppels alles samen deelden, liggen achter ons. Neem bijvoorbeeld uw matras. Vroeger moest u een compromis sluiten - hij gaf de voorkeur aan een steviger matras, zij aan een zachter matras - waardoor een stel genoegen nam met een middelhard matras. Tegenwoordig kunt u allebei genieten van de juiste ondersteuning voor uw lichaam.

Bij Revor kunt u namelijk een tweepersoonsmatras bestellen, waarvan de twee helften afzonderlijk voldoen aan de specifieke behoeften van beide slapers. U kunt op een steviger matras slapen, terwijl uw partner op een aangenaam zacht matras kan wegdromen. Alle voordelen van één gedeeld matras, met alle persoonlijke comfort van een apart matras. En met volop mogelijkheden voor romantiek.

Loading...
Upload in progress, please be patient ...